×
13 Aralık 2022
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike’de aşırı yağış sonrası meydana gelen tahribatlar ve belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktararak yağıştan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başkan Mustafa Geyikçi, Finike ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AFAD Başkanı Yunus Sezer, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Ak Parti Milletvekilleri Kemal Çelik, Atay Uslu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na aşırı yağış sonrası meydana gelen zararların telafisi için Finike Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.    
“Yaralarımızı sarma vakti”    
Batı Antalya bölgesi için meteorolojik uyarı yapıldığı andan itibaren Finike Belediyesi ekipleri olarak teyakkuza geçtiklerini belirten Başkan Geyikçi, yağış nedeniyle meydana gelen zararları telafi etmek amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını vurguladı. Başkan Geyikçi, 11 Aralık Pazar gecesi başlayan kuvvetli sağanak yağış ardından afet koordinasyonunu sokağa taşıyarak ivedilikle müdahaleler gerçekleştirdiklerini aktardı. Bu tür afet durumlarında öncelikli amaçlarının can ve mal kaybını önlemek olduğunun altını çizen Başkan Geyikçi, “Değerli hemşerilerim, Pazar günü meteorolojik uyarı aldığımız andan itibaren Finike Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle hazırlıklarımızı yaptık. Gece 12’den sonra başlayan şiddetli yağış sonrası ise, gelen ihbarları değerlendirerek acil bir şekilde müdahaleler gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla tüm araçlarımız ve personelimizle birlikte sahadaydık. Belediyemize gelen 97 ihbar neticesinde, 37 ev ve dükkanda meydana gelen su baskınına gerekli müdahaleleri yaptık, 22 kesik ve köprü tıkanıklığını giderdik, 38 sera ve bahçede su baskınına müdahale ettik ve 6 aracın kurtarılması için çalıştık. Vatandaşlarımızın gıda ve eşya gibi her türlü ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Aşevimizi mağdur olan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. En büyük sevincimiz can kaybımızın olmaması. Artık şu anda yaralarımızı sarma vakti. İnşallah birlik ver beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağız. Finike Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.        
 
Adres : Eski Mahalle 109. Sokak No:1 Finike
Copyright 2024 Finike Belediyesi