Hayallerinizdeki Sahil Projesi Başladı!

Finike, 10 km uzunluğundaki sahili ile en uzun sahil şeridine sahip kentlerden biri. Ancak sahilin kirli görüntüsü ve düzensizliği şimdiye kadar Finike'nin yerlilerinin ve ilçeye gelen turistlerin en büyük şikayetleri arasında. Göreve gelmesinin ardından hızlı bir şekilde sahilde ki kirli görüntüyü gidermek için büyük sahil temizliği yaptıran başkan Sarıoğlu, periyodik şekilde sahilleri temizleterek kirli görüntüye bir son verdi.

KUM KAYBINI ÖNLEYECEK ÇÖZÜM

Başkan Sarıoğlu, “sahilden gün boyu esen kuvvetli rüzgarın etkisi ile hem sahilde ki kum miktarı azalıyor hem de yola savrulan kumlar trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak amacı ile sahile 50 cm yüksekliğinde doğal taşlardan bir duvar ördük. Örülen duvarın kum kaybını engellemesinin dışında kumsal ve peyzaj alanlarını ayırarak düzenli bir görüntüye de katkı sunacak.” Dedi.

HANIMELİ CAFE-SAHİLPARK SOSYAL TESİSLERİ-HASYURT PİKNİK ALANI PROJENİN ÖNCÜLERİYDİ

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “ Belediye bünyesinde kurduğumuz proje ekibinin mimarlarına güzel bir proje hazırlattık. Sahil boyunca yürüyüş yolları, peyzaj alanları, spor parkları, plaj voleybolu, çocuk parkları, piknik ve kamp alanları planladık. Artık Finike'nin mükemmel bir sahil şeridi olacak. 2017 yılında hayata geçirdiğimiz ve sizler tarafından oldukça beğenilen; Hanımeli Cafe, Sahilpark Sosyal Tesisleri ve Hasyurt Piknik Alanı hayalimizde sahil projesinin birer öncüsüydü” dedi.