Finike Belediyesi Mehter Takımı Kuruldu

Finike Belediye personeli ve gönüllü vatandaşların oluşturduğu 23 kişilik Finike Belediyesi Mehter Takımı ilk sınavını 29 Ekim akşamı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konser ile verdi. Vatandaşların tam not verdiği mehter takımının marşları büyük alkış aldı. Yaklaşık altı ay önce bir araya gelen mehter takımı uzun süren provalarının ardından tarihi kıyafetleri, sancakları ve müzik aletleri ile halkın karşısına çıktı. Mehterbaşı, Finike Belediyesi'nde görevli İnşaat Teknikeri Ahmet Şükrü Sönmez;” İçinde vatan aşkı ve müzik aşkı olan bu topluluğu bir araya getiren Finike Belediye Başkanımız Sayın Kaan Osman SARIOĞLU'na teşekkür ederiz.”Dedi. Yapılan Konser sonrası açıklama yapan başkan Sarıoğlu, Mehter takımlarına eskiden beri ilgi duyduğunu, çok kaliteli müzisyenler yetiştiren Yuvalı Mahallemizin sakinlerinin mehter takımının kurulmasında büyük emeği olduğunu ve bundan sonra çok güzel işler başarılacağına inandığını dile getirdi. Konser sonrası her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi Finike Belediyesi tarafından vatandaşlara yöresel bir tat olan keşkek ikramında bulunuldu.