Beton Yol Atağı

Finike Belediyesi tarafından “Tüketen Değil Üreten Belediyecilik” anlayışı ile 2017 yılında Hazır Beton ve Parke Üretim Tesisi kuruldu. Toplamda 2 Milyon TL maliyeti ile büyük bir yatırım olan tesiste hazır beton, biriket, parke, büz vb... üretimi hızla devam ediyor. Piyasa fiyatlarının çok altında maliyet ile üretim yapan ve yüzde yüz Finike Belediyesi sermayesi ile kurulan tesisin çok kısa bir zaman içerisinde kendisini amorti edeceği öngörülüyor.

TÜM DAR SOKAKLAR BETONLANIYOR

Ucuz beton üretimi sayesinde asfalt makinalarının giremediği ve bu zaman kadar maliyetinden dolayı beton dökülemeyen tüm yollar Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun talimatı ile betonlanmaya başladı. Beton dökülen yolları kontrol eden başkan Sarıoğlu, “ Biz tüketime değil üretime önem veren bir belediyeyiz. Bizden önce kaynaklar sorumsuzca harcanmış, üretim faaliyetlerine değer verilmemiş ve hizmetler gecikmiş olabilir ancak artık bu devir bitti. Kurduğumuz Beton Santrali ile yakında en çok hizmeti en az para ile yapan belediye olmakla kalmayıp dış piyasaya satacağımız ucuz beton ile sürümden kazanarak yatırımımızı yine Finike'mize yapacağız. İş bilenin kılıç kuşananın” dedi.